Till salu Sålda Kommande Områden Bevakning Sälja Köpa Om oss Kontakt

Köpa fritidshus i Sälen

Vill du hitta en alldeles egen plats i Sälen? Vi på Sälenmäklaren har lång erfarenhet av att förmedla bostäder och hjälper dig gärna om du går i köptankar.

Vi är experter på fritidsbostäder och är vana att hantera bostadsaffärer på distans. Det gör att vi vet vad som är viktigt för dig som köpare att tänka på. Här hittar du information om de olika delarna i en köpprocess och får svar på vanliga frågor.

Intresseanmälan

Kontakta oss för att göra en intresseanmälan och berätta mer om vilken typ av bostad som du är intresserad av. Vi lägger in dina uppgifter i vårt spekulantregister så att vi enkelt kan matcha dina önskemål med de objekt som kommer in.

Visningar

Vi ordnar gärna privatvisningar så att du kan komma vid en tidpunkt som passar dig. Alla våra mäklare bor i Sälenområdet vilket innebär att vi kan vara flexibla.

Budgivning

När det är dags för budgivning har vi kontinuerlig kontakt med intresserade spekulanter. Om du vill delta i budgivningen bör du ha finansieringen klar innan. Mäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren.

Tänk på att det är säljaren, och inte mäklaren, som bestämmer till vem man vill sälja och till vilket pris.

Undersökningsplikt och besiktning

Du som köpare har en långtgående undersökningsplikt och därför rekommenderar vi dig alltid att göra en besiktning av bostaden. Du hittar värdefull information om undersökningsplikt och besiktning hos Fastighetsmäklarinspektionen (FMI.)
Köparens undersökningsplikt – FMI
https://fmi.se/vad-galler-vid-formedling/marknadsforing-och-visning/koparens-undersokningsplikt/

Oftast genomför man besiktningen efter att man har kommit överens med säljaren om pris och tillträde. Det är vanligt att man då skriver in en så kallad besiktningsklausul i köpekontraktet.

Kontraktsskrivning

Din mäklare kommer att informera dig om innebörden i köpekontraktet i god tid innan kontraktet undertecknas. Tveka inte att rådfråga din mäklare om det är något du funderar på.

Om säljare och köpare inte har möjlighet att träffas på plats för kontraktsskrivning, så hanterar vi detta på distans. Innan du och säljaren skriver under köpekontraktet görs en obligatorisk ID-kontroll.

Bostadsaffären är bindande först när köpekontraktet är undertecknat av både säljare och köpare samt utgivet.

Tillträde

Tillträdet till bostaden kan vi också ordna på distans med hjälp av fullmakter och kontakt med säljarens och köparens respektive banker.

Innan tillträdet meddelar vi ägarbytet till exempelvis elnätsbolag, Malung-Sälens kommun, samfälligheter, föreningar, sotare, snöröjare och uthyrningsföretag.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om bostadsköp. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med dina funderingar.

Kan jag komma på visning trots att bostaden hyrs ut?
Svar: Ja, det är inga problem, vi bokar in visningar på bytesdagar.

Jag hade det högsta budet men fick ändå inte köpa bostaden, vad beror det på?
Svar: Det är säljaren, och inte mäklaren, som bestämmer till vem man vill sälja och till vilket pris. Du hittar mer information om detta hos Fastighetsmäklarinspektionen (FMI.)
Budgivning – FMI
https://fmi.se/vad-galler-vid-formedling/budgivning/

Kan man skriva kontrakt på distans?
Svar: Ja, vi har lång erfarenhet av att hantera kontraktsskrivning på distans.

Kan man ordna tillträdet på distans?
Svar: Ja, det går att ordna med hjälp av fullmakter, vi har också kontakt med både säljarens och köparens respektive banker.

Kan man få hjälp med besiktning?
Svar: Ja, vi förmedlar gärna kontakt till olika företag som erbjuder besiktningar, energideklarationer och hantverkshjälp.

Mer information

Om du vill veta mer om bostadsförsäljning hittar du bra information hos den statliga myndigheten Fastighetsmäklarinspektionen (FMI).

Vad gäller vid förmedling – FMI
https://fmi.se/vad-galler-vid-formedling/

Budgivning – FMI
https://fmi.se/vad-galler-vid-formedling/budgivning/

Frågor och svar – FMI
https://fmi.se/fragor-och-svar/