Till salu Kommande Sålda Områden Bevakning Sälja Köpa Om oss Kontakt

Iskristallen 3, Lindvallen, Sälen

Snabbfakta

Tomtarea
1 335 m²
Pris
11 700 000 kr

Bo i Lindvallens mest exklusiva område.
Vid foten av Gustavsbacken ligger Iskristallen, ett avstyckat område som består av tre unika tomter. Tomterna bildar ett eget område på en separat väg och blir en del av Lindvallens mest exklusiva område. På Iskristallen njuter du av du av ett ostört läge, som du har nära till med ski-in och ski-out. En del av backarna är upplysta vilket skapar ett magiskt skimmer och passar dig som gillar kvällsåkning. Samtidigt som du får avskildhet och lugn har du också nära till händelsernas centrum med äventyrsbad, spa, restauranger och butiker. Du får helt enkelt lyxen av att kunna välja mellan snö, vila och upplevelser i ett och samma läge.

Förverkliga drömmen - eller skapa något eget
Tomt nr. 3 säljs som en separat tomt där du har möjlighet att bygga arkitektfirman Fjällforms specialritade hus, eller skapa något eget från grunden. Beviljat bygglov och kontakter med byggbranschen finns så att byggprocessen snabbt kan komma igång.

Arkitekt Björn Lindell på Fjällform Arkitektur har ritat ett hus med imponerande takhöjd och stort ljusinsläpp som välkomnar dig redan i entrén och gör dig sällskap genom huset. Synliga takbjälkar skapar karaktär i det rymliga köket som har plats för skafferi och skratt runt matbordet. Värmen hittar du i storstugans ståtliga eldstad, och ett burspråk med inbyggd dagbädd lockar till läsning i sällskap av brasans sprakande. Avskildheten och vilan finner du i någon av husets bekväma sviter och sovrum. Utsökt söderläge, ljus och utsikt präglar denna generösa tomt, där husets terrasser och uteplatser ramar in de fina vyerna. Du njuter av lugnet längst in på Iskristallens mest privata och rofyllda läge. Tomten har en naturlig sluttning och huset följer fjällnaturens förutsättningar på ett harmoniskt sätt.


Arkitekten berättar mer om sina tankar med huset
Tomten är frikostig med mycket yta vilket avspeglar sig i husets karaktär. Arkitekturen uppmuntrar till aktiviteter och i husets suterrängdel finns en ombonad loungeyta nära relaxavdelningen. Bastun är väl tilltagen och får sällskap av en kallpool, och det är enkelt att ta sig ut i det fria. Där kan den modige rulla sig i snön medan njutaren sjunker ner i spabadet. Hemmabio och vinkällare är också utmärkande för husets energi.

Vi arbetar med okantad panel som ger fasaden ett levande och själfullt uttryck. Känslan fördjupas med hjälp av en mörk tjära som bryter vackert mot snön. För att få en gyllene kontrast till det dova, målas fönster och entrédörr med glimmande guldockra. Det handbilade timret kommer från skogarna i närområdet, och vi arbetar bara med nordiskt murskiffer i stensättningarna. Taket blir en kombination av klassiskt brädtak och traditionellt torvtak som förstärker husets naturliga fjällkaraktär.


Om du vill veta mer om Iskristallens möjligheter kontakta

Anne-Mari Backjanis Hansson
+46 (0)70 665 49 55
anne-mari@salenmaklaren.se

Ludwig Forsberg
+46 (0)702 89 66 83
ludwig@salenmaklaren.se

Om området

Lindvallen – skapa ditt eget fjälläventyr
Upplevelserna väntar på dig och bjuder in till minnesvärda dagar i snön. Lugnet och värmen finns där när du vill vila. I Lindvallen skapar du ditt eget fjälläventyr och fyller på med ny energi.

Lindvallen är en del av Sälenfjällen och områdets historia präglas av nyskapande och kämpaglöd. Upproriska dalkarlar följde år 1521 Gustav Vasa för att slås mot Kristian Tyrann, vilket blev upprinnelsen till Vasaloppet. Sälenfjällen var också en av Sveriges första orter för fjällturism då envisa skidentusiaster nådde toppen med hjälp av häst och släde. Lindvallen delar Sälenfjällens själ och mytomspunna energi.

I dag är Lindvallen Sälenfjällens största skidområde och ett naturligt hem för alla snöälskare. Den klassiska utförsåkaren susar ner i sin favoritpist, medan den lekfulle åkaren njuter av snowparks och funrides. Längdskidåkaren hittar sin energi i något av längdspåren och omges av gnistrande fjällfrid. Lindvallen är rik på kontraster - och när kroppen vill vila är det nära till äventyrsbad, spa, shopping och restauranger.

Du lär upptäcka att Lindvallens dragningskraft inte försvinner med snön. Fjällvärlden är magisk även de snöfria årstiderna och lockar ut dig på vandringar, cykelturer och löprundor. Besök klätterbanan för en hisnande aktivitet och fånga kvällens middag i något av fiskevattnen. Lindvallen trollbinder dig året runt.

Om du vill resa till Lindvallen med flyg hittar du Scandinavian Mountain Airport mellan Trysil och Sälen. Transfertiden till Lindvallen är 25 minuter och flygplatsen har både internationella- och inrikes avgångar.

Visa mer
Visa mindre

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Anne-Mari Backjanis Hansson
Anne-Mari Backjanis Hansson
070-6654955

Extra kontaktperson

Ludwig Forsberg
 • Iskristallen 3
  Matplats Iskristallen 3
  Matplats
  Kök Iskristallen 3
  Kök
  Lounge Iskristallen 3
  Lounge
  Nedre Lounge Iskristallen 3
  Nedre Lounge
  Sovrum Iskristallen 3
  Sovrum
  Bastu Iskristallen 3
  Bastu
  Vinkällare Iskristallen 3
  Vinkällare
  Situationsplan Iskristallen 3
  Situationsplan
  Loftplan Iskristallen 3
  Loftplan
  Entréplan Iskristallen 3
  Entréplan
  Suterrängplan Iskristallen 3
  Suterrängplan
  Fastighetskarta Iskristallen 3
  Fastighetskarta
  Fastighetskarta Iskristallen 3
  Fastighetskarta
 • Kort fakta

  Typ
  Tomt
  Upplåtelseform
  Äganderätt
  Fast.beteckning
  Västra Sälen 8:84
  Adress
  Iskristallen 3
  Postadress
  78091 Sälen
  Område
  Lindvallen, Sälen
  Kommun
  Malung-Sälen
  Tomtarea
  1 335 m²

  Byggnad

  Vatten/avlopp
  Anslutning för vatten, avlopp och el erläggs av köparen.
  Areakälla
  337 kvm boa enligt ritning. Tomtareauppgift enligt förrättningsakt. Förrättningsakt 2023-2021/123.

  Tomten

  Naturtomt

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan
  Gemensamhetsanläggningar
  Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Västra Sälen GA:25 med ändamål grönområden och förvaltas av Fjällhemsområdets samfällighetsförening Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Västra Sälen GA:39 med ändamål vägar och förvaltas av Lindvallens samfällighetsförening Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Västra Sälen GA:40 med ändamål vägar och förvaltas av Lindvallens samfällighetsförening Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Västra Sälen GA:68 med ändamål väg (nybildad gemensamhetsanläggning)
  Samfällighet: Malung-Sälen Västra Sälen S:5 med ändamål vägmark (nybildad samfällighet)

  Övrigt

  Då fastigheten är nybildad har taxeringsuppgifter ej ännu erhållits från Skatteverket. När beslut erhålles gäller det retroaktivt från och med den 1 januari det aktuella året, vilket innebär att avräkning och fördelning av fastighetsavgift kommer att ske parterna emellan vid tillträdet.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.